Hoe werkt het bestelproces?

U wilt graag enveloppen laten bedrukken? Dat kan bij Enveloppenbedrukken.nl! Hieronder beschrijven we de verschillende stappen van het bestelproces, zodat u gemakkelijk zelf uw bestelling kunt plaatsen.

 
Welke envelop wilt u bedrukken?
Maak een keuze voor het formaat van de envelop en selecteer de gewenste kleur.
Bestel het gewenste aantal en upload uw opmaak

Vul het gewenste aantal enveloppen. Let er op dat u, vóórdat u op bestellen klikt, gekozen heeft voor het type bedrukking. Hier kunt u kiezen uit geen bedrukking, bedrukken in zwart en bedrukken in kleur. Vergeet ook niet om uw ontwerp (logo, afbeelding, adressenbestand) te uploaden middels de Voeg toe button.

Bedrukken met logo of afbeelding

Wilt u de envelop bedrukken met een logo of afbeelding, dan kunt u hiervoor zelf een drukbestand aanleveren. Denk er dan aan dat de opmaak van het drukbestand moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Juiste formaat: het drukbestand is op de millimeter precies even groot als de te bedrukken envelop
  • Géén afloop: waar normaal gesproken een drukbestand wordt voorzien van afloop of 'bleed', is dat bij het bedrukken van enveloppen niet het geval! Enveloppen worden na het bedrukken namelijk niet meer schoongesneden, dat zou de envelop ruïneren. Het drukbestand mag dus geen afloop en geen snijlijnen bevatten.
  • Drukbestand als .pdf: lever het drukbestand aan als .pdf in een zo hoog mogelijke kwaliteit. Op die manier weet u zeker dat de elementen en kleuren in uw ontwerp juist worden weergegeven op de envelop.

Daarnaast zijn er nog twee punten van aandacht. Ten eerste, dat we tot op 3 mm van de rand van de envelop kunnen drukken. Het is dus niet mogelijk om helemaal tot aan de buitenste rand van de envelop te drukken. Het tweede aandachtspunt is dat alle elementen met de kleur wit in het drukbestand, de kleur krijgen van de envelop zelf. Onze printers kunnen helaas (nog) niet overweg met witte inkt. Houd hiermee rekening in uw ontwerp en de keuze voor de (kleur van) de envelop.

Kunt u geen drukbestand aanleveren? Upload dan het logo of de afbeelding welke u op de envelop wilt drukken in zo hoog mogelijke kwaliteit. In de opmerkingen bij de bestelling geeft u aan hoe de envelop er uit moet komen te zien. Wij doen dan ons best om samen met u een passend ontwerp te maken voordat we gaan drukken.

Bedrukken met adressen

Upload het adressenbestand. Vermeld bij opmerkingen het gewenste lettertype en/of kleur. Stuur het lettertype via de mail. Er zijn lettertypen die behoren tot specifieke ontwerpsoftware (bijvoobeerld Adobe) of alleen onder licentie te gebruiken zijn. Hiertoe hebben wij over het algemeen geen toegang. Wilt u een van deze lettertypen gebruiken, dan is het het makkelijkst om zelf de opmaak te doen en ons daarvan het drukbestand (.pdf) door te sturen. De opmaak moet dan voldoen aan dezelfde eisen als hierboven vermeld.

Wilt u uw envelop zowel met een logo/afbeelding als met adressen bedrukken, maar lukt het u niet om de opmaak zelf te doen? Geef dit dan aan in de opmerking bij uw bestelling. Het logo kunt u uploaden zoals hierboven beschreven. Het adressenbestand stuurt u dan naar ons mailadres, vergeet hierbij niet om uw ordernummer te vermelden.

Ontvang een proefdruk en geef akkoord

Als u uw bestelling heeft geplaatst, ontvangt u zo snel mogelijk een proefdruk van ons. Dit doen wij normaal gesproken digitaal, u ontvangt van ons mail met daarin een foto van de proefdruk. Op deze manier voorkomen we onnodig wachten en kunnen we de levertijden kort houden.

Ontvangt u liever de proefdruk zelf? Dat is ook mogelijk. We sturen de proefdruk dan per reguliere post (PostNL) naar u toe. Houd er rekening mee dat het 1 to 2 werkdagen kan duren voordat u de proefdruk ontvangt.

Enveloppen worden gedrukt en snel geleverd
Bent u tevreden met de proefdruk? Wanneer u ons uw akkoord geeft, worden de enveloppen dezelfde of de volgende werkdag bedrukt en verzonden.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. We helpen u graag.